Wednesday, March 02, 2011

Popia Basah dan Goreng Inti Sayur


 Selamat pagi....!!
Wah rasa segar sgguh pagi ni....cuaca yg sungguh baik...alhamdullilah...
Hari ni nk berkongsi 1 menu mudah utk dbuat ...
Ahad lepas ada terjumpa kulit popia ala homemade ni kat Carefour Subang Jaya....sbb ikutkan dh lama nk cari kulit popia cmni, klu yg biasa ada di pasaraya tu ok gak tp klu di goreng yg x best nya mudah menyerap minyak...itu yg  x berapa nk suka lahhh....!!

Ni dia kulit popia in packaging ... heganya dlm RM.4.oo ++ kot ,dh lupa lahh ..sorryy

Semalam inti sayur aje dpt di buat.....nk habiskan stock sayur dlm freezer...

Bahan inti
  • Kobis - potong2
  • Carrot - di potong dadu
  • telur - di goreng kacau
  • 1/2 bj bwg holand - di hiris2
  • 2 ulas bwg putih - di hiris2
  • 1 inc halia - di hiris
  • 2 bj cili api - di hiris
  • 1 bj cili segar - di hiris
  • Garam n gula secukup rasa
Caranya :
  1. Tumis bahan hiris sehingga naik bau
  2. Masukkan sayur n telur
  3. Masukkan garam n gula secukup rasa
@@@ inti dh siap masak , skrg terpulang lah nk mkn yg basah @ yg goreng.....
So sapa2 nk mkn popia ni ..nahhh  layan je lah pic ni...hehehe!! jgn mare...!!
Klu nk makan basah...cmni rupanya....



Klu nk yg goreng lg sedappp....

Mmg puas menikmati nya....letak inti byk2 ..berbaloi2 bila makan...en hbby siap kata "Popia mama gemuk2"..hahahaha!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...