Monday, November 19, 2012

Daging Bakar dengan Air Asam

 Salam...
Pening kepala nk buat apa dgn baki daging korban yg di bagi mertua masa raya haji lps..??
Akhirnya tercetus gak idea nk buat daging bakar yg di cicah air asam...
Hmmmm terliur x..???

Ok lah jom tgk resepi nya...tutup mata pn boleh buat...lg2 ada kuali ajaib yg sy jual ni..Happycall Pan..

Bahan :
  1. Daging
  2. Cuka
  3. Garam n Gula
  4. Kunyit
Caranya : Lumurkan semua bahan tersebut pd daging dan perap selama 1 jam..
Kemudian bakar dlm Happycall Pan..sekejap aje siap...!

Air Asam :
  1. Jus asam jawa
  2. Cili api
  3. Hirisan bwg merah
  4. Tomato - di dadu
  5. Garam n gula
  6. 1 inc belacan
Caranya : Masukkan semua bahan dlm air asam jawa...Siap..!!


Nyam2..mmg best giler mkn dgn nasi panas...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...