Monday, March 26, 2012

Selamat Hari Lahir My Boy..

Salam...
25/March thn ni genaplah umur my boy Amir Afiq ke 4 tahun...tp di sbb kan hari tersebut jatuh pd hari ahd..terpaksalah mama sediakan utk hr Isnin (26/3)..spy Amir dn rakan dpt meraikan bersama...

Kali ni Amir celebrate bzday di Tadika bersama rakan2 dan teacher aje...biar ank mama berdikari tanpa mama..alhamdullilah berjalan dgn jayanyee...!!
Bzday boy tahun ni, mama sediakan kek Coklat Moist je....So ni lah hasil deco yg mama buat tgh mlm(12.36am)..alhamdulillah menjadi...!!

Kek Coklat Moist tanpa topping....

Resepi kek ni tuan umh buat yg simple aje..guna tepung readymade,hehhehe!!
Bahan :
1 pek tepung readymade Coklat Moist
1/2 tin susu pekat
4 biji telur
1 cwn minyak masak
1 cwn air panas


Caranya :
  1. Pukul telur ( spt telur dadar je )...
  2. Masukkan susu..dan di susuli minyak....
  3. Masukkan tepung berselang seli air panas...kacau sehingga tdk berketul...
  4. Sapu minyak di permukaan loyang dan masukan adunan dlm loyang
  5. Kukus selama 45minit....( klu nk bakar pn boleh  dlm 45 minit dgn suhu 170  )...Siap..!!
Utk Topping : Panaskan coklat bar + 1/3 susu pekat + 1 sb planta secara double boil...kemudian tuang ats kek...so deco ikut citarasa..Siap!!


Klu sapa2 berminat nk order Tepung Kek Readymade Coklat Moist blehlah calling2 ye,Kek comfirm jadi jika ikut peraturan spt saya lakukan...saya sedia menerima tempahan...(wahhh...smbil menyelam sempat lg minum air..hihhihi..)

Hasil deco yg x seberapa hebat...jadi lah janji cantik di pandang  mata...huhuhu!!
So meh lah layan pic yg sempat di snap oleh teacher td...mama amanatkan aje...malas nk join sekali..nnt bzday boy buat perangai....so biar dia berdikari aje..!! 

Teacher Azi..tolong potongkan yee...Tema kasih Teacher..

emmmm...teacher nk suapkan memey ..tp napa memey pelik aje..hehehe!!
Nmpk tu gegirl fren dh x sabar nk mkn...ke dia geram tgk bunga ros kaler2 tu.??

Mintak maaflah Teacher yee...si Memey ni mmg susah nk mkn...tu dia tgh buat muka merajuk lah tu...x kena citarasa dia..!!

Time bagi cenderahati buat kwn2 girl....

Siap shade hand lg...tapi cium tgn x..??hehehe!!
Tema kasih kakak2 n rakan girl sudi terima pembeian memey yg x seberapa ni...

Turn member boy plk....Tema kasih abg2 n rakan boy yg sudi menerima pemberian memey yg x seberapa ni...harap kalian happy..!!

Seronok jd bzday boy yee....alahai cian best pren yg comei kat blkg tu...dpt x dia teacher..???
Alhamdullilah..semoga ank mama di tahun ni dan  seterusnya menjadi seorg yg bdk yg baik dan smart...jgn noty2 yee...!!

2 comments:

PUANSTOBERI said...

Aloloo..sweet nye beday boy kasik adiah ke kawan2..
Hepi beday ye Amir.. maknanya pak uda n mak de pun da masuk 4 thn kawen.. huhuhu... *sng..ikut umo dia je. Teeheee :D

lovely dots said...

Salam

Happy birthday for your little one. Well, Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...