Monday, November 26, 2012

Promosi Beli dgn Jimat

Salam
Hari ni tuan umah nk buat promosi hujung tahun 2012...
Harga runtuh dgn 1 pekej yg lebih murah...

Klu nk taw harga asal barangan tersebut sila klik item :
Natural Bamboo Slimming Suit
Thanyaporn Cabule
Bio Anne Cream Bust Cream
Bio Anne Soap
Pure Marine Collagen mentah
FREE POSTAGE....

Harga RM110 ...murah dan jimat kan...??

So apa lagi jom membeli secara jimat di sini...berminat sila call/sms sy 012-3411 548
kita boleh berurusan secara lebih mudah...
Cepat2 miliki sekarang...cuma 5 pelanggan terawal yg beruntung sahaja...!!!

Monday, November 19, 2012

Daging Bakar dengan Air Asam

 Salam...
Pening kepala nk buat apa dgn baki daging korban yg di bagi mertua masa raya haji lps..??
Akhirnya tercetus gak idea nk buat daging bakar yg di cicah air asam...
Hmmmm terliur x..???

Ok lah jom tgk resepi nya...tutup mata pn boleh buat...lg2 ada kuali ajaib yg sy jual ni..Happycall Pan..

Bahan :
  1. Daging
  2. Cuka
  3. Garam n Gula
  4. Kunyit
Caranya : Lumurkan semua bahan tersebut pd daging dan perap selama 1 jam..
Kemudian bakar dlm Happycall Pan..sekejap aje siap...!

Air Asam :
  1. Jus asam jawa
  2. Cili api
  3. Hirisan bwg merah
  4. Tomato - di dadu
  5. Garam n gula
  6. 1 inc belacan
Caranya : Masukkan semua bahan dlm air asam jawa...Siap..!!


Nyam2..mmg best giler mkn dgn nasi panas...

Sunday, November 18, 2012

My Boy 4 Tahun di Hari Ihtifal Tadika

Mencium tgn pengetua..apabila naik ke pentas nama di umumkan pelajar 4 thn menerima hadiah..
Salam..
Lambat plk mama nk update tentang my boy di hari Ihtifal Tadika...
Walaupn majlis sederhana tp tgk keletah anak2,ibu bapa yg hadir cukup meriah...
Guru2 pn cukup kelam kabut menguruskan ank2 kecil untuk merialisasi majlis yg sudah di rancang...
ade jgk cikgu2 yg pening kepala apabila ada ank2 yg sudah di letakan 1 tmpat boleh  hilang..nak wat cmno yee cikgu...saborr je lah....hehehe.,!!

Ok lah jom layan my boy di hari tersebut....
Stand by sebelum buat persembahan...


OK dah ready dgn persembahan yg di guide oleh Teacher Azi

persembahan  dgn penuh semangat..!!

Menerima hadiah apabila nama di umumkan pelajar mendapat no 2 ..GOOD JOBS ank mama
Teruskan utk tahun akn dtg..!!

Kerabu / Salad Epal ala Melayu


Slm...
Hari ni dgn cuaca kejap2 panas..pastu hujan...tuan umh masih di rumah...mood boringgg..!!
OK lah menu simple hari ni yg hendak di syer dgn semua adalah kerabu aka salad epal...
Bahan2 nye simple gilerrr beb..tp yg ni terpulanglah klu nk lg sedap bolehlah di tambah pelbagai2  lg ikut tekak masing2 yee ..tp yg pasti mesti sedap tawww...!!

Bahan :
  • 2 bj epal - di hiris2 ( terpulang )
  • 1 bj bwg kecil merah - di hiris halus
  • 1 sk garam
  • 1 sb gula
  • 1 sb sambal belacan
Caranya :
  1. Satukan semua bahan dlm mangkuk..gaul sebati...
  2. Siap utk hidangan...Simple kan..??
SELAMAT MENCUBA....!!!

Saturday, November 17, 2012

Kuih Kole Resepi Mertua ku

Slm kembali...
Rasanye ramai yg kurang tahu apa itu kuih kole..klu mak2 @ org2 lama mgkin lebih mengenali...
Kuih kole ni tuan umh bikin masa kat umah mertua cuti deepavali lps....
So sempat lah jgk snap pic step2 nk buat...
apalg jom tgk....
 Tahi minyak
Cara nk buat sng aje..cuma masak santan kelapa sehingga mengeluarkan minyak dn ketulan hampas..biarkan sehingga garing spt pic di ats...
P/S- minyaknye bolehlh digunakan..jgn buang plk..!!

Bahan2 kuih kole
* Tepung kacang hijau - kat pasaraya ada jual
* Gula merah - di cairkan klu nk lg manis tambah gula pasir
* Santan
Caranya : adunkan bahan2 tersebut..dan tapis..( sama proses mcm nk buat kuih kaswi/talam )
Kemudian masak di ats dapur dgn api yg kecil...kacau2 sehingga ketat spt pic di bwh..
P/S : jgn berhenti mengacau...klu x nnt berketul2...

Kacau sehingga ketat..spt dlm pic...
caranye mcm buat dodol laaa.....

Adunan dah boleh masuk dlm loyang..
Bolehlah tabur tahi minyak yg garing td spt pic di bwh..
Siap sudah...tunggu nk sejuk utk di potong2..dan pastu apalg nyam2 laaaa...

So jemput2 menjamu kuih kole resepi mak mertua ku...!
 
 


Friday, November 09, 2012

Thanyaporn cabsul terbaik buat payudara wanita.


KAPSUL THANYAPORN PUERARIA MIRIFICA

(For Breast Enlargment)

Kapsul Pueraria Mirifica Untuk Payudara Cantik Menawan!
Thanyaporn produk membesar dan menegangkan payudara no. 1 di dunia dengan kadar keberkesanan 97%

 
MENGENAI THANYAPORN CAPSULE:
100% herba dari tumbuhan - tentunya HALAL & SELAMAT
Mengandungi Pueraria Mirifica – yang hanya ditemui di 2 kawasan di utara Thailand
Mengandungi kesan estrogen yang tinggi, iaitu hormon yang merangsang pembesaran dan kepejalan buah dada secara semulajadi
Pengilangnya adalah antara yang terbesar di Thailand.
Mempunyai ladang Pueraria Mirifica sendiri.
Kandungan Pueraria Mirifica yang lebih berbanding produk produk lain.
Kualiti yang tinggi.
Kulit kapsul thanyaporn diperbuat daripada beras pulut


KHASIAT THANYAPORN:
Menambah saiz payudara.
Menegangkan payudara dan punggung yang mengendur.
Mencerahkan kulit (termasuklah kulit pada bahagian puting payudara).
Menganjalkan kulit yang melendut.
Melambatkan proses penuaan.
Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
Merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
Menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
Mengetatkan vagina.
Mencegah dan mengurangkan penyakit migrain.
Membantu menggelapkan rambut beruban dan
menggalakkan pertumbuhan rambut
Menambah tenaga dan kecergasan
Mengatasi masalah sukar tidur
Menjadikan kulit lebih lembut dan lebih ‘muda’


KANDUNGAN:
Satu botol mengandungi 60 biji kapsul
(1 kapsul untuk 1 hari)
*Makan Sebiji kapsul, selepas sarapan pagi.
Setiap Satu Kapsul ini mengandungi;
(150 mg Pueraria Mirifica)
* Sebiji kapsul sudah mencukupi


Kebanyakan pelanggan kami dapat merasai keanjalan secepat 14 hari sahaja, dan pembesaran payudara dapat dirasai paling lewat dalam 60 hari sahaja. Selaion itu khasiat Thanyaporn ialah, meningkatkan daya seks, memberikan anda tenaga, mengembalikan keperawanan, menjadikan anda awet muda. Thanyaporn adalah herba yang sangat berkesan dan selamat dan ia diiktiraf oleh FDA.


KEBEKESANAN:
Bercakap mengenai faedah produk ini kepada wanita atau perempuan. Ia mampu membesarkan dada wanita dalam jangkamasa 2-4 bulan bergantung kepada bentuk badan,sejarah anatomi tubuh seseorang wanita. Ia juga dapat memejal dan menegangkan buah dada yang kendur,mengelebeh dalam masa 2-3 minggu sahaja. selain daripada itu thanyaporn juga dapat menghaluskan kulit wanita dan merebentuk pinggul yang jatuh jika digunakan secara berterusan.


Thanyaporn juga mengandungi mirifica yang sudah terbukti daripada segi klinikalnya anti kanser. Oleh itu wanita yang menggunakan thanyaporn dapat mengelakan terkena kanser payudara iaitu pembunuh utama wanita abad ini.


Mirifica adalah sejenis tumbuhan yng terdapat di utara Thailand dan sudah dikaji bebas daripada kesan sampingan dan dapat membaiki tekstur kulit dan meningkat sel mamary yang terdapat di buah dada wanita.


SOALAN LAZIM
1. Bagaimana Menggunakan Thanyaporn?
Makan sebiji sehari, selepas sarapan (Jika berat kurang dari 75kg)


2. Adakah Thanyaporn Berkesan?
Ya, ia sangat berkesan, malah anda akan lihat kesannya dalam masa 2-4 minggu sahaja.


3. Berapa lamakah saya dapat melihat kesannya?
Kesan keatas setiap individu adalah berbeza-beza, namun anda akan dapat lihat kesannya dalam masa 2-4 minggu sahaja.


4. Adakah Thanyaporn selamat?
Ya, Thanyaporn selamat, malah kami punyai sijil kesihatan FDA


5. Saya anak dara. Boleh makan ke?
Boleh, jika berumur lebih dari 20 tahun.


6. Saya mengandung, boleh makan ke?
Tidak boleh.


7. Saya tengah period, boleh makan ke?
Tidak boleh.


8. Macamana nak mempercepatkan kesan?
Minum susu dan jugak Vitamin E banyak-banyak


9. Adakah produk ini mempunyai sijil halal atau KKM?
Maaf, tiada sijil halal atau KKM kerana produk ini hanya untuk pasaran Thailand. Namun ia herba dan tumbuh-tumbuhan, jadi tiada isu halal. Kapsul tiada gelatin. Produk juga mempunyai kelulusan FDA.
 
Thanyaporn cabsule 60 biji (1 botol )
 1 botol  / RM55 free post
2 botol / RM100 free post
 
Jika berminat dgn pekej ini RM75 free postage
1 botol Thanyaporn cabsule
1 pack Bio-Anne Cream
1 pack Bio-Anne Soap
 
Berminat sila call/sms sy 012-3411 548

Thursday, November 08, 2012

Tahun ke 3 anak mama ke Pentas Anugerah Cemerlang

 Alhamdullilah...
Akhirnye 2012 ank mama naik lagi ke Pentas Anugerah Cemerlang Pelajar di Sekolah lagi..
Teruskan usaha lagi...mama/ayah sentias berdoa yg terbaik buat ank mama semua..!!
Di sini mama catatkan kenangan buat tahun 2012
apabila kakak menerima anugerah sijil dan pingat
keputusan pelajaran antara 3 pelajar terbaik kelas..dan pelajar ke -2 terbaik tahun 3..
GOOD JOBS...

Di sini detik2 sebagai kenangan ank mama akn dtg..dari MAMA..!!





Terharu plk ayah apabila nama SYAFUL NIZAM naik serta..huhuhu..!!

Rendang Daging Resepi Acik Teh Manjung

 Salam bersiaran kembali...
Hmmm payah doh tuan umh nk meng update resepi skrg yee....
hihihi..sibukkk lah skrg...!!
OK lah menu hari ni simple aje...malas plk nk mkn nasi...tp ikutkan hr ni nasi jgak huhuhu.!!.tp dh jd kiub ( nasi impit )..

Hidangan Nasi impit hari ni di mkn dgn rendang turun temurun dari Acik Teh kat Manjung jiran mertua blkg umh...
Setiap musim raya mesti dpt makan...tp x pernah puas..sbb sedap sgt..!!
klu nk tggu raya lmbat plk yee...so apa lg tuan umh  membodek2 Acik Teh mintak resepi...nasib baik dia baek hati ..

Resepinya - hidangan utk 1 mgkuk spt dlm pic  :
Bahan :
  1. Daging - di hiris kiub
  2. 15 bj bwg kecil merah - dihiris dan goreng ketepikan
  3. 1 ketul halia  *
  4. 6 uls bwg putih *
  5. 2 bj bwg besar *
  6. 10 tangkai cili kering *
  7. 1 btg serai - di titik
  8. 1 gelas Air
  9. Jus asam jawa
  10. Kicap masin @ manis
  11. Garam n gula secukup rasa
* - Di kisar

Caranya :
  1. Daging di perap bersama kicap dlm 2 jam - ketepikan
  2. Tumis bahan kisar * + serai  sehingga naik minyak..
  3. Masukan sedikit jus asam jawa berserta garam + gula secukup rasa
  4. Kemudian masukkan daging perapan., masukkan air dan gaul..tggu daging empuk..
  5. Jangan lupa  garam + gula secukup rasa
  6. Last , tutup api..masukkan bawang goreng...gaul sebati ..Siap.!!



Nmpk menyelerakan kan..??

Yg ni dessert ptg ni...order aje..Durian n Manggo Crepe..!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...